Home » Lumea digitală » Amazon foloseşte mai puţin energia regenerabilă decât Apple şi Google

Amazon foloseşte mai puţin energia regenerabilă decât Apple şi Google

Amazon foloseşte mai puţin energia regenerabilă decât Apple şi Google
Publicat: 14.01.2017
Apple, Google, Facebook şi Switch fac progrese remarcabile în ceea ce priveşte trecerea către energie 100% regenerabilă, în timp ce companii ca Netflix, Amazon Web Services şi Samsung bat pasul pe loc. Detalii desprinse din raportul lansat recent de către Greenpeace SUA.
“Amazon continuă să vorbească despre regenerabile, dar când vine vorba de decizii în ceea ce priveşte energia, îşi tine clienţii în ceaţă. Un fapt îngrijorător, mai ales că Amazon se extinde pe pieţele deservite de energie murdară”, spune Gary Cook, analist IT senior Greenpeace SUA. “La fel ca Apple, Facebook şi Google, Netflix este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa online şi are un cuvânt important de spus despre felul în care se alimentează cu energie. Netflix trebuie să se asigure că regenerabilele îi asigură creşterea, nu combustibilii fosili, şi trebuie să îşi facă cunoscută poziţia de lider”, adaugă Cook. Netflix este una dintre cele mai mari companii din cele analizate, reprezentând o treime din traficul de internet din America de Nord, şi ar trebui să contribuie semnificativ la cererea de date de streaming video la nivel mondial.
 
În 2015, compania a anunţat că intenţionează să compenseze în totalitate amprenta de carbon, dar o examinare mai atentă a relevat faptul că apelează la energie produsă prin arderea cărbunelui sau credite de energie regenerabilă disparate, credite ce nu contribuie la investiţiile în energia regenerabilă. Pentru prima dată, raportul evaluează şi companii din Asia, inclusiv giganţi ca Tencent, Baidu, Alibaba şi Naver, care se extind continuu la nivel global.
 
Asia se află cu mult în spatele US în ceea ce priveşte angajamentele asupra regenerabilelor, în mare parte datorită puţinelor opţiuni de energie curată oferite de către companiile monopol de energie chineze. Aproape 20 de companii IT s-au angajat să folosească 100% energie regenerabilă. Dintre toate data center-ele evaluate, Switch (o companie nou intrată în acest raport anual) a făcut cele mai multe progrese pentru a alimenta întregul centru cu energie regenerabilă, atât prin achiziţii cât şi prin susţinerea agresivă a energiei regenerabile.
 
Raportul Clicking Clean: Who is Winning the Race to Build a Green Internet? este disponibil pentru download aici.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase