Home » Lumea digitală » Facebook pierde 500 milioane de dolari pentru că a folosit ilegal tehnologia de realitate virtuală

Facebook pierde 500 milioane de dolari pentru că a folosit ilegal tehnologia de realitate virtuală

Facebook pierde 500 milioane de dolari pentru că a folosit ilegal tehnologia de realitate virtuală
Publicat: 04.02.2017
Autorităţile din Statele Unite au decis ca Facebook şi alte companii să plătească 500 de milioane de dolari după ce au folosit în mod ilegal tehnologia de realitate virtuală a unei firmei, scrie BBC.
Juriul a decis că Oculus, companie cumpărată de Facebook în 2014, a folosit coduri care aparţineau dezvoltatorului de jocuri video Zenimax pentru a lansa propriul dispozitiv de realitate virtuală, conform Mediafax.
 
Zenimax susţine că inovaţiile sale în realitatea virtuală au fost în mod ilegal copiate când Oculus a construit primul set de realitate virtuală, Rift.
 
Reprezentanţii companiei Oculus au transmis că sunt dezamăgiţi şi că vor face apel la decizia curţii.
 
Cazul ar putea influenţa rezultatele financiare ale Facebook. Profitul companiei aproape s-a dublat în al patrulea trimestru, ajungând la 3,6 miliarde de dolari.
 
Reţeaua de socializare a fost ajutată de o creştere de 53% provenită din profitul generat de reclame. Mai mult, reprezentanţii companiei susţin că în prima jumătate a anului 2017 va ajunge la două milioane de utilizatori.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase