Home » Lumea digitală » Oamenii nu ştiu să îşi protejeze conturile din mediul online. Cele mai frecvente greşeli ale internauţilor

Oamenii nu ştiu să îşi protejeze conturile din mediul online. Cele mai frecvente greşeli ale internauţilor

Oamenii nu ştiu să îşi protejeze conturile din mediul online. Cele mai frecvente greşeli ale internauţilor
Publicat: 14.02.2017
Internauţii nu au învăţat nici acum să îşi protejeze conturile în mediul online. Ei nu folosesc eficient securizarea conturilor, alegând parole nepotrivite şi făcând greşeli elementare, care ar putea avea drept consecinţă pierderea controlului asupra datelor personale, după cum arată o cercetare recentă a Kaspersky Lab.

Cercetarea scoate în evidenţă cele mai frecvente trei greşeli pe care le fac utilizatorii de internet. În primul rând, ei folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe conturi, acest lucru atrăgând după sine riscul crescut de a li se sparge mai multe conturi în cazul în care cineva le află parola respectivă. În al doilea rând, au obişnuinţa de a folosi parole simple, uşor de ghicit şi, nu în ultimul rând, păstrează parolele într-un loc nesigur, unde pot fi găsite de aproape oricine, scrie Gândul

„Având în vedere cantitatea de informaţii confidenţiale pe care le păstrăm online, utilizatorii ar trebui să aibă mai multă grijă atunci când aleg parole cu care să se protejeze. Pare un lucru evident, dar mulţi nu îşi dau seama că fac greşeli elementare de administrare a parolelor. Aceste greşeli echivalează, practic, cu a lasa uşa deschisă pentru ca oricine să aibă acces la e-mail-urile tale, conturi bancare, fişiere personale şi altele”, spune Andrei Mochola, de la Kaspersky Lab.

Cercetarea arată că aproape una din cinci persoane s-a confruntat cu o tentativă de spargere a conturilor, dar puţine au setat parole eficiente. De exemplu, doar o treime dintre utilizatorii de Internet au parole diferite pentru fiecare cont online, în timp ce o persoană din zece foloseşte aceeaşi parolă pentru toate conturile online. În cazul în care o parolă ajunge pe mâinile cuiva rău intenţionat, aceşti utilizatori riscă să le fie sparte şi folosite toate conturile.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase