Home » Lumea digitală » Inteligenţa artificială poate fura coduri pentru a-şi scrie propriile programe

Inteligenţa artificială poate fura coduri pentru a-şi scrie propriile programe

Inteligenţa artificială poate fura coduri pentru a-şi scrie propriile programe
Publicat: 05.03.2017
Sistemele de inteligenţă artificială continuă să fie din ce în ce mai complexe, iar un nou program numit ”DeepCoder” este acum suficient de inteligent de a lua fragmente din coduri de la alte programe pentru a rezolva probleme de bază.

DeepCoder este un proiect condus de Microsoft şi de Universitatea Cambridge, care are ca scop utilizarea tehnicilor de învăţare pentru a imita reţeaua neurală a creierului, unde o cantitate vastă de date este procesată şi evaluată în vederea luării deciziilor, relatează Science Alert.

Acest lucru înseamnă că AI-ul poate învăţa, fără ca alegerile acestuia să fie codificate. Primind o listă de coduri, DeepCoder îşi poate da seama care fragmente de cod pot aduce rezultatul dorit.

De asemenea, poate combina părţi de cod în moduri pe care oamenii încă nu le-au descoperit. O altă trăsătură esenţială  este că poate prezice în avans ce fragmente sunt utile şi care nu, spre deosebire de primele variante ale programului care se bazau pe procesul de trial & error.

Utilizările unui astfel de program pot fi vaste. Poate identifica viruşi sau obiecte într-o anumită fotografie. Ar putea, de asemenea, să mute fotografii dintr-un fişer în altul şi în acelaşi timp să modifice dimensiunile. Altfel spus, acest program ne poate scuti de mult efort şi de multă muncă minuţioasă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum l-ar putea detrona inteligenţa artificială pe Einstein

Avertismentul unui expert în inteligenţă artificială: „Roboţii vor gândi ca oamenii în doar 5 ani”

Inteligenţa artificială creată de Google a învăţat să fie ”foarte agresivă” – VIDEO

Inteligenta artificiala o va depasi pe cea umana pana in 2020

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase