Home » Lumea digitală » Aplicatie IT clujeană, în top 10 mondial

Aplicatie IT clujeană, în top 10 mondial

Aplicatie IT clujeană, în top 10 mondial
Publicat: 13.03.2017
O aplicaţie dezvoltată de informaticienii clujeni, în colaborare cu şi pentru un client francez a intrat în Top 10 la nivel mondial al produselor software dedicate acestei pieţe. Aplicaţia foloseşte la planificarea optimizată şi monitorizarea transportului companiilor din domeniul logistic.
Aplicaţia Axiodis a fost realizată în colaborare cu un editor francez de software, care a distribuit apoi aplicaţia produsă la Cluj unor mari companii francofone din întreaga Europă. Ea include date despre gestiunea stocurilor de marfă, date de facturare, resurse, cum ar fi camioanele sau şoferii disponibili, hărţi, trasee şi orare. O echipă de informaticieni clujeni, din cadrul companiei Axon Soft, a început să lucreze la dezvoltarea acestei aplicaţii în anul 2013, iar produsul finit a fost gata în anul 2016, spune Anca Vescan, directorul companiei clujene de software.
 
„Aceste companii au de transportat din centre de logistică la o mulţime de magazine anumite tipuri de materiale, anumite tipuri de marfă. Aplicaţia dezvoltată de noi îi ajută inclusiv la colectare şi încărcare: ce magazine, ce au de dus, cât lapte, câtă apă trebuie să fie încărcate în tir. Pentru domeniul acesta al marii distribuţii, aceste activităţi pot cumula nişte costuri fantastice, de aceea este foarte importantă optimizarea programării acestor activităţi. Cu cât reuşesc marii operatori să îşi optimizeze operaţiunile printr-o planificare foarte bună, cu atât creşte profitul pe care îl pot obţine“, explică Anca Vescan.
 
Citeşte continuarea pe Rfi.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase