Home » Lumea digitală » Celebrele telefoane iPhone ar putea fi interzise în SUA. Ce stă la baza acestei potenţiale decizii radicale

Celebrele telefoane iPhone ar putea fi interzise în SUA. Ce stă la baza acestei potenţiale decizii radicale

Celebrele telefoane iPhone ar putea fi interzise în SUA. Ce stă la baza acestei potenţiale decizii radicale
Publicat: 05.05.2017
Conform Bloomberg, oficialii Qualcomm au iniţiat discuţii cu Comisia de Comerţ Internaţional din Statele Unite ale Americii, prin care doreşte să împiedice importul de iPhone-uri din Asia. Având în vedere că toate dispozitivele mobile Apple sunt asamblate în fabrici din China, acest lucru ar putea duce la imposibilitatea de a vinde noi telefoane în SUA.

Conflictele pe baza brevetelor sunt la ordinea zilei în industria IT, însă Apple pare să fie implicată în cele mai multe. După ce a terminat lupta legală împotriva Samsung, compania a iniţiat acum un conflict cu producătorul de componente Qualcomm, căruia îi refuză plata pentru brevetele pe care le foloseşte în producţia de iPhone-uri. Qualcomm însă nu va sta deoparte şi va încerca să ceară interzicerea comercializării smartphone-urilor Apple pe teritoriul Statelor Unite, scrie go4it.

Apple susţine însă că nu ar trebui să plătească taxele de licenţiere către Qualcomm pentru produsele care nu folosesc direct tehnologia lor (componente produse de aceasta). Conform Qualcomm însă, orice dispozitiv capabil de transfer de date de mare viteză trebuie să plătească o taxă de utilizare a tehnologiei, întrucât compania deţine brevetul pentru aceasta în Statele Unite.

Momentan, nicio companie nu doreşte să cedeze în faţa celeilalte, Tim Cook sugerând că verdictul va fi dat de un tribunal. Qualcomm între timp încearcă să folosească o tactică similară celei din Statele Unite şi în alte ţări precum Germania, Marea Britanie şi China pentru a interzice comercializarea iPhone-urilor atât timp cât Apple refuză să plătească brevetele pe tehnologia.

Până la lansarea noului iPhone 7, toate modelele de smartphone-uri Apple foloseau modemuri Qualcomm pentru transfer de date şi apeluri de voce. Pentru acest model însă, compania vinde două variante, una dintre acestea fiind echipată cu modem Intel.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

10 ani de la prezentarea primului iPhone

Ce surprize pregăteşte Apple în noul iPhone8

Eroarea care permite blocarea unui iPhone cu un singur mesaj. Cum poate fi remediată

Primele informaţii despre noul iPhone 8: Apple ar putea renunţa la modelul 7S şi ar putea lansa direct modelul iPhone 8

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase