Home » Lumea digitală » Cele 12 informaţii pe care ar trebui să le ştergi urgent de pe profilul tău de Facebook

Cele 12 informaţii pe care ar trebui să le ştergi urgent de pe profilul tău de Facebook

Cele 12 informaţii pe care ar trebui să le ştergi urgent de pe profilul tău de Facebook
Publicat: 09.05.2017
Chiar dacă cei de la Facebook afirmă că una dintre principalele priorităţi ale sale este protecţia datelor cu caracter personal ale utilizatorilor săi, există anumite informaţii pe care ar trebui să le laşi pe pagina ta doar după ce te gândeşti de două ori, cum ar fi adresa de acasa sau şcoala la care ai mers.

Cu miliarde de utilizatori, Facebook-ul este unul dintre cei mai puternici influenceri din lume. Ţinându-se cont de numărul de utilizatori, dacă ar fi considerată echivalentul unei ţări de pe Terra, Facebook ar fi cea mai mare ţară din punctul de vedere al numărului de locuitori, scrie Gândul

Totuşi, la fel ca în cazul oricărui lucru extrem de influent, oamenii trebuie să aibă grijă ce fel de informaţii pun la dispoziţia tuturor prin intermediul acesor reţele de socializare. 

Un hacker anonim a explicat că, după consultarea informaţiilor personale publicate pe pagina de Facebook, îi este foarte uşor să spargă conturile acelor oameni. 

Iată cele 12 lucruri pe care nu ar trebui să le laşi niciodată la vedere pe profilul de Facebook:

1. Ziua de naştere: data naşterii este una dintre piesele importante din puzzle-ul care include numele şi adresa ta, pe care ceilalţi îl pot folosi pentru a accesa conturile tale bancare sau alte detalii personale. 

2. Numărul de telefon: Cel mai bun scenariu este acela în care poţi fi agasat de un admirator recret, în timp ce mult mai rău este ca un stalker să te sune continuu şi să îţi spună tot felul de lucruri, inclusiv să lanseze ameninţări. 

3. Prea mulţi „prieteni”: O cercetare a oamenilor de ştiinţă de la Oxford arată că oamenii nu pot susţine mai mult de 150 de relaţii de prietenie stabile. Astfel, este aproape imposibil ca o persoană să aibă chiar şi peste 3.000 de „prieteni” pe Facebook şi să poată avea încredere în toţi acei oameni. 

Citeşte continuarea în  Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase