Home » Lumea digitală » Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp. Mesajul pe care nu trebuie să-l deschidă

Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp. Mesajul pe care nu trebuie să-l deschidă

Publicat: 08.05.2017
Centrul naţional de raspuns la incidente de securitate cibernetică a emis o avertizare pentru utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp. Aceştia sunt vizaţi de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obţină credenţialele lor printr-o metodă de ,,validare” a datelor.

„Mai precis, victima primeşte un mesaj prin care i se cere ,,verificarea” datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Se recomandă ignorarea unor asemenea mesaje şi în special evitarea accesării link-urilor pe care le conţine!”, se arată în avertismentul lansat de cei de la CERT, scrie Gândul.

Potrivit acestora, utilizatorii care au accesat link-ul primit prin intermediul mesajului au fost redirecţionaţi, în cele din urmă, către un site unde se pot abona la un serviciu care ar oferi acces nelimitat la un portal de wallpapere, emoticoane şi multe alte conţinuturi distractive pentru mobil.

„Whatsapp este un serviciu GRATUIT şi nu condiţionează continuitatea furnizării sale de plata unei anumite sume de bani ori validarea datelor!”, explică specialiştii. 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase