Home » Lumea digitală » Cinci previziuni incredibile despre tehnologie care s-au îndeplinit

Cinci previziuni incredibile despre tehnologie care s-au îndeplinit

Cinci previziuni incredibile despre tehnologie care s-au îndeplinit
Publicat: 10.06.2017
Unii oameni văd cu atîta claritate viitorul încât aproape că ne întrebăm: sunt cumva călători în timp veniţi din viitor? Vă prezentăm cinci exemple concrete ale unor profeţii legate de tehnologie ieşite din comun.
Laserul
 
În 1914 apărea romanul SF„Lumea eliberată”, scris de H.G. Wells. În carte, autorul descrie pentru prima dată armele nuclare, care aproape au dus la dispariţia civilizaţiei. „Trinity”, evenimentul detonării primei bombe nucleare reale, a avut loc pe 16 iulie 1945, la peste 30 de ani după apariţia cărţii lui Wells. Dacă această viziune vi se pare extraordinară, trebuie precizat că Wells şi-a imaginat laserele încă din 1898 în cartea „Războiul lumilor”. El vorbea despre Heat-Ray, arme extraterestre care foloseau unde de energie şi puteau topi carnea sau incinera clădiri.
 
Combustibilii fosili şi încălzirea globală
 
În 1912, ziarul „Rodney and Otamatea Times” din Noua Zeelandă scria despre încălzirea globală şi efectele devastatoare pe care le va avea în viitor arderea de combustibili fosili. Autorul spunea că arderea cărbunelui va încălzi atmosfera, care este pătura planetei. Efectul de seră avea să fie descoperit abia în 1924 de către matematicianul şi fizicianul francez Joseph Fourier. Mai mult, Karl Benz îşi brevetase primul automobil cu motor cu ardere internă cu doar 24 de ani înainte, iar în 1912 trăsurile încă nu dispăruseră de pe şosele. Autorul necunoscut al articolului scria că în acel moment erau arse în lume 2 miliarde de tone de cărbune pe an, care generau 7 miliarde de tone de dioxid de carbon în atmosferă.
 
Citeşte continuarea pe Go4it.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase