Home » Lumea digitală » Bărbatul care trăieşte cu o cameră de luat vederi în ochi. Ce poate face cu ea

Bărbatul care trăieşte cu o cameră de luat vederi în ochi. Ce poate face cu ea

Publicat: 20.06.2017
Un regizor din Canada trăieşte de aproape 10 ani cu un ochi protetic care are şi rolul de cameră video.

În copilărie, Rob Spence s-a împuşcat accidental în ochi. Deşi şi-a păstrat ochiul afectat pentru o lungă perioadă de timp, corneea lui s-a distrus complet până în momentul în care ochiul a trebui extras, în 2007. În acel moment,  bărbatul nu a dorit să îşi înlocuiască ochiul cu o simplă proteză, notează Live Science. 

Acesta a discutat cu mai mulţi ingineri şi designer-ul Kosta Grammatis care l-a ajutat să proiecteze ochiul.  Camera a fost amplasată în spatele ochiului protetic. Printre obiectele pe care le-a utilizat pentru realizarea ochiului-cameră au fost un micro transmiţător, o baterie mică, o minicameră şi un întrerupător megnetic ce îi permite lui Spence să activeze sau să dezactiveze camera. 

În timp, inginerul Martin Ling a proiectat şi o placă de bază minusculă prin care toate informaţiile de pe cameră au fost transmise către un punct de stocare. Prima versiune a ochiului a fost construită în 2008. În prezent, camera nu este conectată cu creierul sau nervul optic, desigur Spencer nefiind cu adevărat un cyborg. Camera poate înregistra în jur de 30 de minute înainte de a îi fi reîncărcată bateria. Camera deţine şi un led roşu, persoanele ştiind astfel când sunt înregistrate. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase