Home » Lumea digitală » VIDEO. Revoluţie în lumea roboticii: a fost inventat un robot care creşte ca o plantă

VIDEO. Revoluţie în lumea roboticii: a fost inventat un robot care creşte ca o plantă

VIDEO. Revoluţie în lumea roboticii: a fost inventat un robot care creşte ca o plantă
Publicat: 21.07.2017
Cercetătorul Elliot Hawkes de la Universitatea California, Santa Barbara, împreună cu colegii săi, au creat un robot foloseşte principii similare acelora întâlnite în natură pentru a explora mediul înconjurător.

Viţa de vie, ciupercile şi alte organisme îşi folosesc terminaţiile pentru a explora şi a creşte conform condiţiilor mediului înconjurător: aceasta a fost inspiraţia cercetătorilor americani care au creat un corp mecanic ce se găseşte într-un tub de plastic care se extinde cu ajutorul presiunii aerului, scrie Science News.

Tubul de plastic are două compartimente, iar umflarea unuia sau a altuia schimbă direcţia de extindere. Un senzor plasat la vârf alertează botul cu privire la obstacole.

În laborator, Hawkes, împreună cu colegii lui, au programat robotul să formeze structuri 3D, antene radio, să acopere o supapă, să străbată un labirint, să înoate prin lipici, să acţioneze ca un extinctor şi să se strecoare printr-un panou plin de cuie.

Robotul se poate extinde până la 72 de metri şi spre deosebire de plante, poate creşte cu o viteză de 10 metri pe secundă, conform lucrării cercetătorilor publicată pe 19 iulie în Science robotics.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O cercetătoare de origine română, printre inventatorii unei noi tehnologii în robotică. Ce lucru uimitor pot face aceşti roboţi? (VIDEO)

Violul şi pedofilia, viitorul sumbru al utilizării roboţilor sexuali. Cum va influenţează dezvoltarea acestor tehnologii omul

Viaţa noastră cu roboţii

Următoarea tehnologie care va schimba lumea: nicio slujbă nu va mai fi la fel! „Va exista în fiecare casă”, cred specialiştii

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase