Home » Lumea digitală » IBM creează inteligenţă artificială folosind modelul creierului uman, ceea ce va îmbunătăţi considerabil capacitatea roboţilor

IBM creează inteligenţă artificială folosind modelul creierului uman, ceea ce va îmbunătăţi considerabil capacitatea roboţilor

IBM creează inteligenţă artificială folosind modelul creierului uman, ceea ce va îmbunătăţi considerabil capacitatea roboţilor
Publicat: 11.09.2017
Pe măsură ce domeniul inteligenţei artificiale progresează, companiile şi savanţii reconsideră modul în care se pune problema în crearea inteligenţei artificiale prin examinarea inteligenţei umane. Altfel spus, aceştia doresc maşini care să imite structura neurală a creierului.

Această abordare va avea un mare avantaj, întrucât inteligenţa umană prezintă un grad de flexibilitate care nu există în cazul inteligenţei artificiale. Oamenii se pot adapta diferitelor situaţii şi nu sunt limitaţi, la fel ca maşinile, la a efectua doar o anumită sarcină, scrie Futurism.

Pe această idee merge şi compania IBM. O echipă de cercetare de la DeepMind a creat o reţea neurală sintetică care are menirea de a folosi aceleaşi mecanisme precum creierul uman.

Prin oferirea mai multor obiecte şi a unei anumite sarcine, „forţăm reţeaua să descopere relaţiile care există între ele”, precizează Timothy Lillicrap, savant la DeepMind. Cercetătorii au descoperit, în urma testelor, că o astfel de reţea este mult mai eficientă ca abordările tradiţionale.

Pe viitor, în afară de această funcţie cognitivă descrisă, cercetătorii doresc să dezvolte şi alte abilităţi precum atenţia şi memorarea.

„Viitorul tehnologiei AI poate fi grăbit şi schimbat cu ajutorul utilizării unei astfel de strategii”, precizează Irina Rish, membru al echipei de cercetare de la IBM.

Imaginea unui robot care este capabil să înveţe şi să se îmbunătăţească poate fi înfricoşătoare, de aceea este nevoie de control asupra lor.  Cu acest lucru în considerare, inteligenţa artificială este o tehnologie care poate salva vieţi şi care poate permite colonizarea altor planete.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O ţară utilizează inteligenţa artificială pentru a opri infracţiunile înainte să se întâmple

Inteligenţa artificială nu mai are nevoie de oameni. Google A.I. îşi crează propria sa reţea neuronală artificială

Elon Musk consideră că Mark Zuckerberg deţine ”cunoştinţe limitate” privind riscurile dezvoltării inteligenţei artificiale

Inteligenţa Artificială a transformat Google Translate şi are capacitatea să reinventeze IT-ul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase