Prima pagină Lumea digitala

DEZBATERE iPhone X: Care sunt avantajele şi dezavantajele noului smartphone de 1.000 de dolari al Apple

Adrian Popa, Cătălin Niţu 09.17.2017 | ● Vizualizări: 1893
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Marcarea celor zece ani de la lansarea primului telefon Apple a provocat valuri de comentarii pe reţelele de socializare. Cum Apple este o companie iubită de foarte mulţi, dar şi detestată, în egală măsură, Go4it lansează o dezbatere despre marea lansare Apple din 12 septembrie.

Adrian Popa a scris din perspectiva unui utilizator care nu are un ecosistem sau un sistem de operare mobil preferat. A folosit de-a lungul timpului Symbian, iOS, Windows Phone şi Android. <<Apple a marcat 10 ani de la lansarea iPhone, smartphone-ul care, ne place sau nu să recunoaştem, a revoluţionat piaţa telefoanelor inteligente şi a dus la dispariţia unor giganţi precum Nokia, BlackBerry sau Palm. Terminalul prezentat de companie, iPhone X, are un design reuşit, tehnologie pentru realitatea augmentată şi, probabil, cel mai capabil procesor mobil de pe piaţă. O spun, însă, fără să mă tem că greşesc: iPhone X nu este suficient de bun pentru a marca un deceniu de iPhone de către cea mai valoroasă companie tehnologică din lume şi care, pe deasupra, are „la ciorap” peste 260 de miliarde de dolari cash. A lipsit, la prezentarea iPhone X din 12 septembrie, acel „one more thing” al lui Steve Jobs. Am sperat până la sfârşit că se va întâmpla, dar nu a fost cazul. Continuarea aici.

Cătălin Niţu prezintă lucrurile din poziţia unui utilizator vechi şi fidel de iOS/iPhone. <<De-a lungul timpului am cumpărat şi iPhone 4, iPhone 5 şi iPhone 6 Plus, cât şi un iPad 2, dispozitive care la momentul în care au apărut mi s-au părut cele mai bune de pe piaţă. Anul trecut, iPhone 7 Plus nu mi s-a părut un upgrade care să mă facă să renunţ la 6 Plus, iar iPhone 8 Plus de anul acesta păstrează deja „clasicul” design, care nu mă convinge să îl cumpăr. Astfel, am ajuns în situaţia în care singura opţiune de „upgrade” real, atât din punct de vedere al performanţei, cât şi al design-ului este noul flagship iPhone X, probabil cea mai mare schimbare a acestei serii de dispozitive de la primul iPhone din 2007. Continuarea aici. 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI