Home » Lumea digitală » Prima fermă robotică, complet autonomă, a realizat prima recoltă

Prima fermă robotică, complet autonomă, a realizat prima recoltă

Prima fermă robotică, complet autonomă, a realizat prima recoltă
Publicat: 04.10.2017
Este sezonul recoltei în multe zone de pe glob, inclusiv într-o fermă din Marea Britanie, unde roboţii şi nu oamenii au făcut munca de jos.

La Hands Free Hectare, o fermă experimentală condusă de cercetătorii de la Universitatea Harper Adams, în localitatea Edgmond, s-au  produs 4,5 tone de orz. Totul, de la început la sfârşit – inclusiv semănatul, îngrijitul şi recoltatul, a fost realizat de vehicule autonome, scrie Live Science.

În cadrul acestui experiment, cercetătorii au utilizat utilaje standard şi software-uri pentru a ghida dronele. Echipa a cumpărat mai multe utilaje, printre care un tractor şi o combină, în care au pus pe acestea electronice şi tehnologie pentru a funcţiona fără un operator uman.

„Prima etapă a fost să le controlăm de la distanţă”, a precizat Jonathan Gill, unul dintre savanţi. „Acesta a fost primul pas către autonomie. Din acel punct, am elaborat un preprogram pentru toate acţiunile care trebuiau realizate”, adaugă acesta.

Astfel, „vehiculele navighează în întregime cu ajutorul GPS-ului şi se deplasează spre puncte care sunt predeterminate”, precizează Martin Abell, alt savant în cadrul studiului. „La diferite puncte de pe GPS, există diferite acţiuni destinate pentru a fi realizate”, adaugă cercetătorul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Soluţia pentru cei care vor să mănânce sănătos

O companie japoneză va deschide prima fermă-robot din lume

A fost inaugurată cea mai mare plantaţie de canabis din America Latină. Se vor cultiva 1,5 milioane de tone de MARIJUANA în trei luni – FOTO

Scoţia va construi cea mai mare reţea eoliană plutitoare din lume

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase