Home » Lumea digitală » Un atac recent ransomware a afectat computere din patru ţări

Un atac recent ransomware a afectat computere din patru ţări

Un atac recent ransomware a afectat computere din patru ţări
Publicat: 27.10.2017
Un recent atac ransomware, cunoscut sub denumirea Bad Rabbit şi care are legături certe cu atacul ExPetr, care a avut loc în luna iunie a acestui an, a afectat, pe 24 octombrie, aproximativ 200 de ţinte, localizate în Rusia, Ucraina, Turcia şi Germania.
Conform experţilor Kaspersky, algoritmul sumelor de control folosit în atacul Bad Rabbit este similar cu cel folosit de ExPetr. În plus, experţii au descoperit că ambele atacuri folosesc aceleaşi domenii, iar asemănările dintre codurile sursă respective indică faptul că noul atac are legătură cu creatorii ExPetr, informează Mediafax.
 
Bad Rabbit încearcă să obţină date de autentificare din memoria sistemului şi să se răspândească în reţeaua corporate prin WIndows Management Instrumentation Command -line. Cercetătorii nu au găsit, însă, nici exploit-ul EternalBlue, nici EternalRomance în atacul Bad Rabbit, deşi ambele au fost folosite în ExPetr.
 
Investigaţia arată că atacatorii din spatele acestei operaţiuni s-au pregătit pentru ea cel puţin din luna iulie 2017, organizând reţeaua de infectare pe site-urile atacate, care sunt în principal resurse de informare media.
 
Atacurile au avut loc pe 24 octombrie şi nu au mai fost detectate altele de atunci. Cercetătorii au remarcat că, odată ce numărul de infectări a crescut şi companiile de securitate au început să investigheze, atacatorii au îndepărtat imediat codul malware pe care îl adăugaseră pe site-urile atacate şi compromise.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase