Home » Lumea digitală » Smartphonurile Google şi Apple grupează în directoare şi pozele”intime” ale utilizatorilor

Smartphonurile Google şi Apple grupează în directoare şi pozele”intime” ale utilizatorilor

Smartphonurile Google şi Apple grupează în directoare şi pozele”intime” ale utilizatorilor
Publicat: 03.11.2017
Multe dintre aplicaţiile pe care le avem instalate pe smartphone-uri folosesc algoritmi şi inteligenţa artificială. De exemplu, servicii precum Google Photos recunosc automat obiectele şi fiinţele care apar într-o imagine şi o pun automat în categoria din care face parte. Exemple: călătorie, mâncare, animale de companie etc. Însă s-a descoperit că aceşti algoritmi identifică şi pozele mai sensibile, precum cele topless sau nud.
Una dintre aceste categorii nedorite, care apare atât în aplicaţia Apple cât şi în Google Photos, este „brassiere”, unde sunt colectate toate pozele în care apar sutiene. Cei care caută acest termen în cele două aplicaţii vor găsi toate imaginile grupate în directoare, conform Go4it.
 
Algoritmii folosiţi, de exemplu, de Apple pot recunoaşte cele mai comune 500 de obiecte care apar în imagini.
 
Recunoaşterea automată a imaginilor a fost introdusă pe iPhone în iunie 2016, iar tehnologia este disponibilă pe Android din mai 2015, în aplicaţia Google Photos. Apple a susţinut că organizarea imaginilor se face local, pe dispozitiv, fără ajutorul unui serviciu extern. În cazul Google Photos, imaginile sunt salvate în cloud.
 
Poate cel mai ciudat este, însă, ciudat faptul că bărbaţii sunt favorizaţi de algoritmi, deoarece imaginile lor în care apar în boxeri sau chiloţi nu sunt grupate automat. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase