Home » Lumea digitală » România pe al doilea loc în Europa la securitate cibernetică

România pe al doilea loc în Europa la securitate cibernetică

România pe al doilea loc în Europa la securitate cibernetică
Publicat: 03.11.2017
Echipa României a ocupat locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică din 2017, care are loc la Malaga, Spania, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, potrivit unui anunţ publicat pe pagina de socializare a evenimentului.
Spania s-a clasat pe prima poziţie, iar Italia a completat clasamentul. La campionat au mai participat Austria, Elveţia, Germania, Marea Britanie, Cipru, Suedia, Norvegia, Cehia, Grecia, Estonia, Lichtenstein şi Irlanda, conform Mediafax.
 
Fiecare ţară participantă a fost reprezentată de câte o echipă formată din 10 concurenţi împărţiţi în două categorii, 16-20 ani şi 21-25 ani, fiecare categorie cu câte 5 concurenţi.
 
În perioada 30 iunie – 2 iulie 2017, pentru al treilea an consecutiv, Serviciul Român de Informaţii (SRI), CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de Bitdefender, Orange, Microsoft, Check Point, eMag, Cisco şi Enevo Group, au organizat etapa online a selecţiei echipei naţionale pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică.
 
Prima etapă a fost urmată de o selecţie on-site, care a cuprins exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering şi al prezentării publice.
 
Ulterior, membrii echipei au participat la sesiuni de training.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase