Home » Lumea digitală » Explicaţia Google: De ce autonomia bateriei din dispozitivele Android Oreo este mai mică în unele zile

Explicaţia Google: De ce autonomia bateriei din dispozitivele Android Oreo este mai mică în unele zile

Explicaţia Google: De ce autonomia bateriei din dispozitivele Android Oreo este mai mică în unele zile
Publicat: 01.12.2017
Începând cu versiunea Android 8.1, Google a schimbat algoritmii folosiţi pentru estimarea autonomiei bateriei, unii utilizatori remarcând o „cădere” mai abruptă a predicţiei referitoare la timpul de utilizare rămas, în funcţie de momentul zilei şi chiar perioada din săptămână, scrie Go4it.

Prin metoda clasică, Android estimează autonomia rămasă a bateriei folosind drept referinţă rata de descărcare observată în ultimele ore de utilizare. Însă graficul rezultat nu ţine cont de varianţe care pot apărea de-a lungul zilei, cum ar fi un episod de utilizare intensă pe durata navetei către serviciu, timpul efectiv de funcţionare fiind rareori în concordanţă perfectă cu estimările, scrie Go4it.

Odată cu o actualizare adusă componentei Device Health Services, folosită începând cu versiunea Android 8.0, Google a trecut la un algoritm mai complex de estimare a duratei bateriei, care foloseşte tehnologii de inteligenţă artificială pentru a analiza tiparul de utilizare observat de-a lungul mai multor zile. Astfel, graficul bateriei va fi ajustat şi în funcţie de cum ai folosit telefonul mobil în momente similare din săptămâna anterioară.

Noul algoritm de măsurare a consumului bateriei este disponibil, pentru început, pentru telefoanele Pixel 2 şi Nexus 6P echipate cu ultima versiune Android 8.1 DP, însă va fi extins şi la alte dispozitive în viitorul apropiat.

Citeşte mai multe pe Go4it

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase