Home » Lumea digitală » China va implementa un sistem social prin care doreşte să arate care este valoarea reală a unui om în funcţie de scorul pe care acesta îl primeşte

China va implementa un sistem social prin care doreşte să arate care este valoarea reală a unui om în funcţie de scorul pe care acesta îl primeşte

Publicat: 06.12.2017
China plănuieşte să implementeze un sistem de credite sociale până în 2020. Multe persoane consideră sistemul ca fiind partea întunecată a avansului tehnologic.

Sistemul de credite sociale este relativ simplu. Toţi cetăţenii din China vor primi un scor care va fi public. Conform Futurism, scorul social va fi obţinut prin monitorizarea comportamentului social al unui individ, de la obiceiurile din cadrul cumpărăturilor, la cât de regulat îşi plătesc facturile sau cum se manifestă în cadrul interacţiunilor sociale. De asemenea, şi încrederea de care persoana va da dovadă va putea fi notată. 

Scorul fiecărei persoane va afecta eligibilitatea acestora pentru o serie de servicii, inclusiv tipul de loc de muncă sau împrumuturile pe care le pot obţine. Serviciul va intra în funcţiune din 2020, dar până atunci compania a început deja să creeze parteneriate cu diferite firme private pentru perfecţionarea algoritmilor necesari pentru un astfel de sistem. 

Deşi serviciul ar putea ajuta unele persoane să aibă acces la anumite beneficii financiare, altele consideră că este doar un alt sistem de control guvernamental. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase