Home » Lumea digitală » Yahoo doreşte să devină „Uber-ul economiilor”: Economiseşti împreună cu alţii şi foloseşti banii lor când ai nevoie

Yahoo doreşte să devină „Uber-ul economiilor”: Economiseşti împreună cu alţii şi foloseşti banii lor când ai nevoie

Yahoo doreşte să devină „Uber-ul economiilor”: Economiseşti împreună cu alţii şi foloseşti banii lor când ai nevoie
Publicat: 25.01.2018
Yahoo Finance caută elemente pentru a crea un serviciu de sharing în sectorul de finanţe şi economii personale ale oamenilor, potrivit Quartz.

Compania a lansat o aplicaţie numită Tanda prin care utilizatorii pot forma grupuri de cinci sau nouă oameni pentru a-şi îndeplini împreună scopurile de economisire pe termen scurt, precum economisirea unor bani pentru vacanţă.

Astfel, utilizatorii depun o anumită sumă de bani lunar într-un fond comun şi pot stabili împreună când şi în ce ordine vor ptrimii banii. Primele două persoane care îşi retrag banii, plătesc o anumită taxă, în timp ce ultima persoană care îşi retrage banii primeşte un bonus.

Conceptul nu este neapărat nou. Modul de funcţionare este următorul: Cinci persoane decid să economisească fiecare 50 de dolari într-un termen de cinci luni, fiecare persoană adăugând în fond astfel 10 dolari pe lună. Pe rând, în fiecare lună, un membru al grupului primeşte 50 de dolari până când cercul este complet.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase