Home » Lumea digitală » O aplicaţie mobilă în cinstea Centenarului este lansată de români

O aplicaţie mobilă în cinstea Centenarului este lansată de români

O aplicaţie mobilă în cinstea Centenarului este lansată de români
Publicat: 20.02.2018
Romanian IT, comunitatea globală a românilor din tehnologie, va lansa, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, CelebRo, o aplicaţie gratuită pentru mobil care prezintă “harta românească a Parisului”, geolocalizând adresele prin care au trecut românii cunoscuţi.

IT-ştii români vor astfel să crească vizibilitatea patrimoniului cultural şi, totodată, vor să îmbunătăţească imaginea românilor care locuiesc în acest moment în Franţa. Beneficiarii aplicaţiei mobile sunt românii care vizitează Parisul, cei care locuiesc aici dar şi francezii sau alte naţionalităţi, deoarece capitala Franţei găzduieşte anual peste 30 de milioane de turişti, scrie Mediafax.

“Ştiţi unde era cafeneaua Riche, în care aveau loc dineurile impresioniştilor finanţate de susţinătorul lor, Georges de Bellio sau Gheorghe Bellu? Când treceţi pe la Odeon o să aflaţi despre Jean Yonnel, profesor de dicţie al însuşi generalului de Gaulle. Nu departe, din sediul Radio Europa Liberă din Paris, se auzea vocea Monicăi Lovinescu, simbol al rezistenţei anti-comuniste din exil. În timpul plimbărilor prin capitala franceză, vom avea toate aceste informaţii şi multe altele, în telefonul din buzunar. Cu CelebRo putem explora punctele de interes din jurul nostru, alege o plimbare deja construită sau imagina propriul traseu. Vrem să lansăm aplicaţia în jurul datei de 9 mai 2018, o zi cu triplă semnificaţie: Ziua Independenţei în România, Ziua Europei şi încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. În timp, aceasta va putea fi extinsă şi la alte orase: Viena, Bruxelles, Berlin, Roma sau New York”, declară Raluca Maria Smaranda, iniţiatoarea proiectului, stabilită în Paris de 3 ani.

Munca acestei comunităţi internaţionale de IT-şti români se bazează pe voluntariat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase