Home » Lumea digitală » Deşi 3 din 4 români aleg smartphone-ul în locul televizorului, 8 din 10 nu ar renunţa la timpul petrecut cu iubita

Deşi 3 din 4 români aleg smartphone-ul în locul televizorului, 8 din 10 nu ar renunţa la timpul petrecut cu iubita

Deşi 3 din 4 români aleg smartphone-ul în locul televizorului, 8 din 10 nu ar renunţa la timpul petrecut cu iubita
Publicat: 22.02.2018
Deşi românilor le plac foarte mult telefoanele inteligente, dorinţa de a fi în permanenţă conectaţi prin intermediul reţelelor de socializare şi la curent cu noutăţile momentului încă nu eclipsează cu totul viaţa personală, cei mai mulţi preferând să-şi petreacă timpul cu partenerul de viaţă sau prietenii.
Potrivit studiului realizat pentru Huawei de către compania de cercetare de piaţă IPSOS, colectând date din 12 ţări, inclusiv din România, există din ce în ce mai puţine lucruri cărora româmnii să le atribuie o importanţă mai mare decât dorinţei de-a fi în permanenţă conectaţi.
 
De altfel, simptomele dependenţei de smartphone sunt vizibile la tot pasul: tindem să dormim cu telefoanele lângă noi, să le ţinem aproape în timpul meselor şi să le purtăm în permanenţă în buzunar.  Cu toate acestea, studiile arată că românii preferă mai degrabă să folosească smartphone-ul pentru a ţine legătura cu cei dragi, iar atunci când au ocazia preferă să-şi petreacă timpul în compania acestora.
 
În general, se pare ca există din ce în ce mai puţine lucruri care să fie mai importante decât dorinţa de-a fi în permanenţă conectaţi. 71% din români renunţă cu uşurinţă la televizor în favoarea smartphone-ului. Mai mult, 67% dintre respondenţii români afirmă că pot renunţa la fel de uşor să consume dulciuri timp de o lună în loc să renunţe la smartphone.
 
Citeşte continuarea pe Go4it
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase