Home » Lumea digitală » A fost relansat Nokia 8110, telefonul care a ”jucat” în Matrix. Telefonul „banană” este adaptat la standardele actuale

A fost relansat Nokia 8110, telefonul care a ”jucat” în Matrix. Telefonul „banană” este adaptat la standardele actuale

A fost relansat Nokia 8110, telefonul care a ”jucat” în Matrix. Telefonul „banană” este adaptat la standardele actuale
Publicat: 28.02.2018
Celebrul telefon al anilor 90, Nokia 8110, va apărea din nou în magazine, după ce HMD Global a lansat o versiune modernă a telefonului clasic, după succesul avut cu Nokia 3310. Telefonul a fost prezentat duminică şi este adaptat la standardele actuale, informează cncb.com. Nokia 8110 este cunoscut pentru utilizarea sa de către Neo, personajul jucat de Keanu Reeves din cadrul trilogiei Matrix.

Iniţial telefonul a fost lansat în 1996. Acesta avea tonuri de apel monofonice, rezoluţia ecranului de 4 x 13 caractere şi putea susţine apeluri de tip conferinţă cu până la 6 participanţi. Noua versiunea realizată de o companie finlandeză păstrează în mare parte designul original, însă optează pentru o formă mai rotundă la colţuri, dar şi pentru o nouă culoare – galben, scrie Mediafax.

Nokia 8110 este dotat cu o cameră foto de 2 megapixeli şi este compatibil cu reţele 4G. Totodată, utilizatorii gadgetului au parte din nou de jocul Snake, însă adaptat la standardele moderne. Terminalul va oferi acces la un magazin de aplicaţii. De acolo, utilizatorii vor putea descărca titluri precum: Google Assistant, Google Maps sau Facebook.

Nokia 8110 va putea fi achiziţionat din magazine începând cu luna mai şi va costa în jur de 80 de dolari. În urmă cu un an a apărut o nouă versiune a altui telefon celebru, Nokia 3310, care s-a bucurat de un real succes în rândul cumpărătorilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase