Home » Lumea digitală » Un gadget revoluţionar îţi permite să ”vorbeşti” cu computerul tău fără să foloseşti cuvinte

Un gadget revoluţionar îţi permite să ”vorbeşti” cu computerul tău fără să foloseşti cuvinte

Un gadget revoluţionar îţi permite să ”vorbeşti” cu computerul tău fără să foloseşti cuvinte
Publicat: 15.04.2018
Cercetătorii de la MIT Media Lab au venit cu un dispozitiv care, de fiecare dată când gândeşti în cuvinte şi le rosteşti imperceptibil, mişcările gurii sunt receptate de „tentaculele” gadgetului care apoi pot fi translatate în cuvinte rostite.

Cercetătorii au numit noul dispozitiv AlterEgo. Are patru electrozi poziţionaţi în jurul gurii pentru receptarea semnalelor. Datele culese de aceştia trec prin mai multe runde de procesare înainte de a fi transmise către un dispozitiv. De asemenea, dispozitivele pot răspunde, scrie Futurism.

Savanţii au testat prototipul pe câţiva oameni care au făcut ca software-ul să recunoască data care corespunde cu diferite comenzi precum „sună”, „răspunde”, „adaugă” şi alte câteva pentru a vedea cât de precis este. Rezultatele au fost promiţătoare, dar nu este încă pregătit pentru a intra în producţia în masă.

Mai simplu spus, pe viitor poţi transmite pe această cale comenzi în casă, precum să se aprindă lumina într-o încăpere, să se pornească aragazul sau să trimiţi un mesaj.

Noua abordare este mai puţin invazivă decât altele încercate până acum. S-a încercat să se creeze o cale directă, bazându-se pe semnalele creierului, ceea ce însemna că dispozitivele trebuiau plasate în creier.

Totuşi, există probleme legate de aspecte practice. Pare incomod să stai cu o „caracatiţă” care se ţine de faţa ta şi cum se pot adapta acestea la mimica şi forma feţei fiecărui individ.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Comunicarea telepatică este de acum posibilă. Care au fost primele cuvinte transmise prin această metodă?

Cum îşi imaginau oamenii că va fi viaţa în 2018, acum 100 de ani? Unele previziuni sunt uluitor de exacte

10 gadgeturi pregătite pentru Apocalipsă

FOTO. Un nou gadget periculos îşi face apariţia şi face furori pe internet. Acesta poate proteja femeile dar a ajuns să fie interzis de lege

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase