Home » Lumea digitală » Serviciu ”flying taxi” de la Uber ar putea funcţiona prin intermediul unui vehicul de zbor cu propulsie electrică

Serviciu ”flying taxi” de la Uber ar putea funcţiona prin intermediul unui vehicul de zbor cu propulsie electrică

Serviciu ”flying taxi”  de la Uber ar putea funcţiona prin intermediul unui vehicul de zbor cu propulsie electrică
Publicat: 15.05.2018
Gazdă a conferinţei Uber Elevate organizată în oraşul Los Angeles, Uber a anunţat mai multe parteneriate şi inovaţii tehnologice care ar putea pune bazele primelor reţele de transport urban pe calea aerului, asigurat folosind vehicule de zbor semi-autonome, prevăzute cu propulsie electrică.
Chiar dacă nu va produce în mod direct vehicule de zbor, Uber anunţă colaborări cu „lideri din industrie” pentru dezvoltarea unor vehicule compatibile cu viitoarea reţea uberAIR. Aflat deocamdată la stadiul de concept, primele vehicule de acest tip va fi capabil de decolare verticală, respectiv deplasare cu viteză de 250 – 480 Km/h la o altitudine de minim 300 metri deasupra aglomerărilor urbane. În prezent, Uber susţine dezvoltarea a două vehicule prototip, Embraer X şi Alpha Electro.
 
La nivel de bază Uber Air este un serviciu de taxi aerian asigurat cu vehicule de zbor asemănătoare dronelor controlate de la distanţă, însă mult mai sigure şi dimensionate pentru o capacitate de până la 4 pasageri. Pentru a folosi noul serviciu de taxi, doritorii vor apela aplicaţia Uber Air pentru a descoperi cea mai apropiată staţie de preluare amenajată (poate fi acoperişul unei clădiri sau un perimetru delimitat într-o parcare publică). Comanda plasată din cadrul aplicaţiei va include atât punctul de plecare dar şi destinaţia dorită, alegerea rutei de zbor şi pilotarea efectivă căzând în seama computerului de bord dirijat prin reţeaua UberAIR.
 
Citeşte continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase