Home » Lumea digitală » Numărul atacurilor cibernetice a crescut dramatic. Virusarea cu documente Office infectate a crescut de patru ori

Numărul atacurilor cibernetice a crescut dramatic. Virusarea cu documente Office infectate a crescut de patru ori

Numărul atacurilor cibernetice a crescut dramatic. Virusarea cu documente Office infectate a crescut de patru ori
Publicat: 22.05.2018
Utilizatorii atacati cu documente Office infectate a crescut de peste 4 ori comparativ cu T1 2017, procentul din totalul de exploit-uri folosite în atacuri, a ajuns să fie aproape de 50%, reprezentând dublul mediei deţinute de Microsoft Office în 2017, arată un studiu Kaspersky Lab.

„Atacurile bazate pe exploit-uri sunt considerate foarte puternice, pentru că nu necesită inţeractiuni suplimentare cu utilizatorul, iar autorii pot să „livreze” discret codul periculos. Prin urmare, sunt foarte des folosite: atât de infractorii cibernetici în cautare de profit, cât şi de atacatori complecsi, sprijiniţi de state”, arată studiul.

Rezultatele analizei arată că în primul trimestru, s-a inregistrat un aflux considerabil de exploit-uri care vizeaza programe Microsoft Office, analiştii considerând ca acesta este vârful unei tendinţe pe termen lung, deoarece au fost identificate cel putin 10 exploit-uri pentru Microsoft Office folosite în perioada 2017-2018, comparativ cu două exploit-uri zero-day pentru Adobe Flash, în acelasi interval.

Analiştii spun că procentul din exploit-urile folosite in atacuri, pentru Adobe Flash Player descreşte, ajungând în T1 la mai puţin de 3% din pricina eforturilor făcute de Adobe şi Microsoft pentru a creşte securitatea acestuia.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase