Prima pagină Lumea digitala

Youtube testează un algoritm prin care videoclipurile apar în preferinţele utilizatorilor

Redactia Descopera.ro | 05.30.2018 | ● Vizualizări: 202

Câteva dintre cele mai populare persoane de pe Youtube au criticat website-ul că „experimentează” modul în care videoclipurile lor sunt livrate fanilor, relatează BBC.

Fără să facă vreun anunţ în prealabil, YouTube a început să testeze un algoritm prin care a modificat ordinea apariţiei videoclipurilor în tabloul preferinţelor utilizatorilor, informează Mediafax.
 
Schimbările au ieşit la iveală în momentul unii utilizatori s-au plâns de acest lucru pe reţelele de socializare, iar una dintre vedetele YouTube a spus că a fost cea mai proastă decizie pe care site-ul a luat-o de ani de zile, însă YouTube şi-a apărat „experimentul”.
 
Îniţial, subscribtion feed de pe YouTube a însemnat o listă cronologică de videoclipuri de la toate canalele la care care o persoană a decis se „aboneze”. Sistemul permite oamenilor să-şi construiască un feed personalizat.
 
Ultimul „experiment” YouTube - despre care s-a spus că a apărut pentru un „număr restrâns” de utilizatori - a modificat ordinea videoclipurilor din feed. În loc să afişeze cele mai recente videoclipuri în partea de sus, YouTube a spus că prin modificări le arătă oamenilor „videoclipurile pe care doresc să le vizioneze”.
 
Marques Brownlee, vlogger pe tehnologie - care are peste şase milioane de abonaţi - a declarat că videoclipurile cu prioritate „pe care ei cred că am vrea să le vedem” a fost o „mişcare de business”, adăugând că „este o căsuţă de abonament la care utilizatorii au decis sa se aboneze şi vor sa vadă toate postările, iar daca nu, se vor dezabona”.
 
YouTube a precizat că experimentul a implicat un „număr mic” de oameni, subliniind faptul că feed-ul „personalizat” a fost opţional şi că nu intenţiona să elimine feedul cronologic.
 
Cu toate acestea, YouTube a declarat pentru BBC că persoanele care au feed-ul „personalizat” vizionau videoclipuri mai mult timp.
  

 

Tag-uri: videoclip | youtube | testare | bbc | critica

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI