Home » Lumea digitală » AKoin, criptomoneda lansată de cântăreţul Akon

AKoin, criptomoneda lansată de cântăreţul Akon

AKoin, criptomoneda lansată de cântăreţul Akon
Publicat: 21.06.2018
Deşi nu prea mai apare în topurile muzicale recente, cântăreţul Akon a revenit în prim plan cu un anunţ făcut la Cannes Lions. Artistul va lansa o monedă virtuală numită (cum altfel?) „AKoin”. Până aici nimic ieşit din comun. Totuşi, cântăreţul de origine senegaleză vrea să folosească fondurile obţinute de pe urma criptomonedei pentru a fonda un oraş numit Akon Crypto City. Acesta ar urma să fie construit lângă Dakar, capitala Senegalului. Terenul i-ar fi fost pus deja la dispoziţie lui Akon de către autorităţile din statul african.
Când a fost întrebat detalii tehnice legate de moneda virtuală, Akon nu s-a complicat. „Eu am venit cu conceptele şi i-am lăsat pe tocilari să se ocupe de restul”, a declarat el. 
 
Acesta nu a fost singurul anunţ important făcut de artist. El a spus că se gândeşte să candideze în 2020 la preşedinţia Statelor Unite, împotriva lui Donald Trump, scrie Go4it.
 
Noi monede virtuale apar ca ciupercile după ploaie. Roberto Escobar, fratele biologic al celebrului traficant de droguri Pablo Escobar, a anunţat, în martie anul acesta, o monedă virtuală, denumită Diet Bitcoin (DDX). Mai mult, guvernul din Insulele Marshall a anunţat că va emite anul acesta propria criptomonedă, intitulată „The Sovereign” („Suveranul”), care va circula pe piaţă alături de dolarul american. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase