Home » Lumea digitală » Sony confirmă problemele la ecranele Xperia XZ2/XZ1. Momentan nu există soluţii

Sony confirmă problemele la ecranele Xperia XZ2/XZ1. Momentan nu există soluţii

Sony confirmă problemele la ecranele Xperia XZ2/XZ1. Momentan nu există soluţii
Publicat: 22.06.2018
Sony Xperia XZ1 şi noul flagship XZ2 sunt tot mai des reclamate de utilizatori pentru probleme cu funcţionarea ecranului, manifestate prin apariţia intermitentă a unor linii orizontale şi puncte albe.
Simptomele se manifestă la atingerea sau alunecarea degetelor pe suprafaţa ecranului şi dispar de la sine după o anumită perioadă de timp. Aparent, sunt afectate în egală măsură atât modelul mai vechi Xperia XZ1, dar şi succesorul Xperia XZ2, scrie Go4it.
 
Solicitaţi pentru declaraţii, reprezentanţii companiei japoneze au oferit o explicaţie tehnică pentru simptomele descrise, anume că acestea se datorează încărcării electrostatice a ecranului, la contactul cu degetele utilizatorilor.
 
„Datorită caracteristicilor ecranului, poate fi observată apariţia unor linii pe suprafaţa acestuia, ca urmare a încărcării electrostatice. Acesta nu reprezintă un defect funcţional, efectul dispărând pe măsură ce încărcarea electrostatică este disipată”.
 
Din păcate, reprezentanţii companiei par să ignore faptul că produsele reclamate sunt vârfuri de gamă Sony, cumpărate de utilizatori care au plătit pentru o experienţă smartphone de nivel premium. Punând totul în seama „caracteristicilor ecranului” compania se disculpă de orice responsabilitate, sugerând utilizatorilor să ignore simptomele manifestate intermitent.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase