Home » Lumea digitală » O inovaţie poate transformă telefonul mobil în cameră video cu termoviziune

O inovaţie poate transformă telefonul mobil în cameră video cu termoviziune

O inovaţie poate transformă telefonul mobil în cameră video cu termoviziune
Publicat: 30.07.2018
FLIR Systems, companie cu reputaţie în domeniul sistemelor de termoviziune, anunţă o nouă versiune mai performantă şi mai ieftină a accesoriului FLIR ONE.

FLIR ONE Pro LT este disponibil în versiune iOS, Micro-USB şi USB C. Dispozitivul se conectează direct la portul de date, transformând telefonul mobil într-o veritabilă cameră video cu termoviziune, ce detectează surse de căldură până la o distanţă de 100 metri, scrie go4it.     

Imaginile filmate în infraroşu sunt redate direct pe ecranul telefonului mobil, evidenţiind sursele de căldură folosind o paletă de culori pornind de la albastru închis pentru porţiunile cele mai reci şi până la roşu aprins în cazul surselor de căldură puternică.

Realizată de un producător cu experienţă în domeniu, ce are deja în portofoliu o ofertă variată de echipamente profesionale pentru termoviziune, FLIR ONE Pro LT este suficient de performantă pentru a detecta surse de căldură ascunse în interiorul pereţilor sau în spatele unor obstacole opace sub lumină normală, cum sunt vegetaţia densă sau draperiile unei încăperi.

Accesoriul compatibil cu telefoane iPhone şi Android poate fi achiziţionat pentru suma de 299 dolari, mai puţin decât majoritatea camerelor video dedicate prevăzute cu funcţie de termoviziune.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase