Home » Lumea digitală » Până în 2050, oamenii vor participa la propria înmormântare datorită ”nemuririi virtuale”

Până în 2050, oamenii vor participa la propria înmormântare datorită ”nemuririi virtuale”

Până în 2050, oamenii vor participa la propria înmormântare datorită ”nemuririi virtuale”
Publicat: 28.07.2018
Futurologul Ian Pearson a spus că, până în 2050, aproape toate minţile noastre vor fi stocate în sisteme computerizate, făcând ca omul biologic să fie redundant.

Unii cred că pe viitor ne vom copia creierele în formă virtuală, dar Pearson precizează că dispozitivele digitale vor deveni conectate la creierul nostru, devenind o extensie a minţii noastre, scrie The Sun.

„Într-o bună zi, corpul tău va muri şi odată cu el creierul se va opri, dar nu e o problemă, pentru că 99% din mintea ta va fi în regulă, funcţionând în mod virtual”, explică Pearson.

„Plecând de la premiza că ai salvat destul şi te-ai pregătit cum trebuie, te vei conecta la un android pe care îl poţi folosi drept corpul tău, poţi participa la înmormântarea ta şi îţi vei continua existenţa”, adaugă futurologul.

„Vei fi tot tu, dar cu un corp mai tânăr şi îmbunătăţit”, precizează Pearson.

Pearson a mai căutat şi alte metode de a atinge nemurirea, precum înlocuirea unor părţi ale corpului cu ajutorul ingineriei genetice, migrarea într-un corp android (precum acest caz) sau prin mutarea creierelor în computere şi existenţa într-o lume virtuală.

Totuşi, într-o nouă declaraţie, futurologul menţionează că nu toată lumea va fi atât de norocoasă. „Unii vor trebui să aştepte până în 2060 sau mai târziu, până când preţurile vor scădea suficient de mult”, explică acesta.

De asemenea, a sugerat că pot fi probleme cu stocarea minţii pe computere, chiar dacă deţii un corp android. Serverele pe care este creierul tău vor fi deţinute de companii precum Amazon, Google, Facebook sau Apple. „Probabil vezi deja problema”, declară acesta. „Poţi de fapt să nu mai fii proprietarul minţii tale!”, adaugă Pearson.

Futurologul susţine că alţii îţi pot fabrica mintea şi o pot vinde sau compania poate continua să-ţi folosească creierul după moarte ca o „minte lucrătoare”, practic devenind sclav pentru totdeauna.

Mai mult, Pearson vine cu ideea conform căreia copiii tăi pot plăti să te ţină în viaţă în formă computerizată, dar la un „pachet economic”, ceea ce „ar oferi o existenţă în care nu poţi face mai nimic”, conchide futurologul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce suntem atât de departe de NEMURIRE?

Animalul care nu moare niciodată. Celulele lui se divizează la nesfârşit şi nu-şi pierd niciodată capacitatea de reproducere. FOTO+VIDEO

Proiectul Avatar. Tehnologia care ne va aduce peste câţiva ani „viaţa veşnică”

Primul pas spre nemurire vine din Israel: celule cardiace de nou-născut, create din corpul unor bătrâni!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase