Home » Lumea digitală » Decizia Facebook privind publicarea nudurilor artistice

Decizia Facebook privind publicarea nudurilor artistice

Decizia Facebook privind publicarea nudurilor artistice
Publicat: 09.08.2018
Compania Facebook va reformula regulamentul privind imaginile cu nuduri artistice publicate pe reţeaua de socializare online, potrivit portalului canadian Global News, care citează declaraţia unui oficial al unui muzeu din Montreal cenzurat la începutul lunii august.

Compania Facebook a fost criticată recent după ce a eliminat o reclamă a Muzeului de Arte Frumoase din Montreal, care includea un nud realizat de Pablo Picasso, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Ce este tehnologia 5G?

Un purtător de cuvânt al muzeului, Pascale Chasse, a spus că reclama a fost blocată pentru că includea imaginea unui tablou de Picasso intitulat „Femmes a la toilette”. Reprezentanta muzeului a precizat că, între timp, reclama originală a fost republicată online şi că Facebook a promis că îşi va reformula regulile privind nudurile artistice.

Facebook este criticată regulat pentru conţinuturile pe care le autorizează sau nu pentru difuzare.

În trecut, printre imaginile artistice pe care le-a cenzurat s-au numărat una cu tabloul „La Liberté guidant le peuple” (1830), de Eugène Delacroix, reprezentând o femeie cu sânii goi fluturând un steag francez, şi una cu celebrul tablou de Gustave Courbet „L’origine du Monde”, ce ilustrează părţile intime ale unei femei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase