Home » Lumea digitală » Viteza este cosiderată ingredientul principal al site-urilor mobile

Viteza este cosiderată ingredientul principal al site-urilor mobile

Viteza este cosiderată ingredientul principal al site-urilor mobile
Publicat: 12.08.2018
Potrivit unui studiu Google, odată cu mutarea traficului către mobil, viteza cu care se încarcă paginile web a devenit principalul atu al site-urilor mobile
În urmă cu trei ani Google anunţa pentru prima dată că numărul de căutări mobile l-a depăşit pe cel de pe desktop (pe câteva pieţe), iar din 2015 şi până astăzi acest trend a continuat să accelereze. Între timp smartphone-ul s-a transformat în dispozitivul preferat pentru accesarea internetului, atât la nivel global, cât şi în România.
 
Potrivit studiului Consumer Barometer 2017, anul trecut, 6 din 10 români cu vârsta de peste 16 ani deţineau cel puţin un smartphone, dublu faţă de anul 2013. Rata de penetrare a smartphone-urilor se apropie astfel de cea a internetului în România: 69% . Prezent în buzunarul majorităţii românilor, smartphone-ul a fost adoptat rapid pentru activităţile cotidiene pe internet: trei sferturi dintre utilizatorii români de internet (de peste 16 ani) intră online de pe telefon , faţă de doar o treime în 2013.
 
Smartphone-ul a înlocuit desktopul, laptopul sau tableta ca principală poartă de acces a internetului, 2017 fiind primul an în care românii au navigat online mai frecvent de pe telefonul mobil decât de pe computer. Tinerii sunt cei care au făcut trecerea de la desktop la smartphone cel mai repede şi în număr mare, marea majoritate a lor intrând online de pe telefon, însă şi seniorii au trecut pe ecranul mobil în număr mare. Astfel, peste jumătate dintre persoanele de peste 55 de ani, cu acces la internet, folosesc smartphone-ul pentru navigare online . La tineri (16-34 ani), 9 din 10 persoane sunt utilizatori de internet mobil.
 
Continuarea pe Go4it.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase