Home » Lumea digitală » Fişierele rar accesate ar putea fi încărcate automat în contul OneDrive

Fişierele rar accesate ar putea fi încărcate automat în contul OneDrive

Fişierele rar accesate ar putea fi încărcate automat în contul OneDrive
Publicat: 18.09.2018
Spaţiul de stocare în general nu constituie o problemă pentru sistemele PC, hard disk-urile de capacitate mare fiind relativ ieftine şi durabile. Însă nu la fel se pune problema în cazul sistemelor laptop, capacitatea de stocare fiind dificil sau chiar imposibil de suplimentat, dacă laptopul folosit face parte din categoria celor ultra-portabile, care nu permit dezasamblarea pentru înlocuirea sau instalarea de componente.
Gândit pentru a funcţiona ca sistem de operare universal, compatibil cu orice model de PC sau laptop, Windows 10 este pus în dificultate de propriul consum de memorie, simpla instalare folosind o bună parte din spaţiul disponibil pe un SSD de 32GB. Încercând să adreseze această problemă, Microsoft va modifica funcţionalitatea Storage Sense din Windows 10 pentru a forţa eliberare a mai mult spaţiu de stocare, chiar şi atunci când fişierele vizate fac parte din colecţia personală a utilizatorului.
 
Pornind de la idea că mulţi utilizatori salvează documente pe hard disk şi apoi uită de ele, Storage Sense va muta automat fişiere rar utilizate în contul OneDrive. Pentru a nu crea confuzie, acestea vor apărea în continuare în directoarele unde se aflau iniţial, singurul indiciu privind mutarea acestora fiind simbolul „nor” apărut în dreptul numelui de fişier. Atunci când utilizatorul încearcă să acceseze unul dintre fişierele mutate în spaţiul OneDrive, acesta va fi transferat mai întâi pe hard disk, proces care poate dura câteva momente. După accesarea iniţială, acesta va fi păstrat într-o memorie buffer, pentru eventualitatea în care va fi solicitat din nou.
 
Continuarea pe Go4it.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase