Home » Lumea digitală » Încărcătorul wireless al Apple ar putea fi anulat sau complet refăcut

Încărcătorul wireless al Apple ar putea fi anulat sau complet refăcut

Încărcătorul wireless al Apple ar putea fi anulat sau complet refăcut
Publicat: 19.09.2018
Apple s-a concentrat pe prezentarea noilor iPhone-uri şi noului Apple Watch în cadrul evenimentului de săptămâna trecută, însă a omis complet să ofere informaţii noi despre unul dintre cele mai aşteptate accesorii: încărcătorul wireless AirPower. Ei bine, se pare că proiectul AirPower nu este într-o stare foarte bună, fiind în pericol de a fi complet anulat, spun zvonurile.

Conform informaţiilor publicate de Sonny Dickson, blogger de tehnologie care susţine că are informaţii din surse de încredere, care lucrează pentru Apple, proiectul AirPower nu a avansat foarte mult în ultimul an, de când a fost anunţat în mod oficial. Problemele par a fi multe, însă principalul motiv pentru care Apple nu vorbeşte despre acesta este faptul că momentan produsul nu ar putea funcţiona aşa cum a fost promis, scrie go4it.

Dispozitivele încărcate cu AirPower se încing peste limitele obişnuite, în timp ce raportarea statusului de încărcare nu este sincronizat corect între dispozitive. În teorie, iPhone-ul ar trebui să poată afişa pe ecran nivelul de încărcare al celorlalte dispozitive puse la încărcat, precum ceasul Apple Watch şi căştile AirPods.

Motivul pentru care AirPower este atât de greu de realizat este simplu: acesta foloseşte aproximativ 20 de bobine în tandem pentru încărcare, iar toate acestea la un loc generază foarte multă căldură. Ideea din spatele AirPower este să poţi poziţiona dispozitivele oriunde pe suprafaţa acestuia pentru încărcare, nu pe un anume loc, precum în cazul altor produse similare.

Dickson spune că momentan Apple încearcă să îndepărteze acest produs de atenţia publică, fiind evident atât în cadrul evenimentului faptul că încărcarea wireless nu a fost deloc menţionată, iar orice urmă a produsului a fost ştearsă de pe site. Există posibilitatea ca Apple să lanseze o versiune mai limitată a lui AirPower, sau un alt produs cu acest nume, însă acest lucru nu se va întâmpla cu siguranţă în 2018, ci mai degrabă prin primăvara anului viitor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase