Home » Lumea digitală » ”Portal” serviciul de video chat lansat de Facebook

”Portal” serviciul de video chat lansat de Facebook

”Portal” serviciul de video chat lansat de Facebook
Publicat: 27.09.2018
Menţionat de ceva timp în zvonuri circulate din surse apropiate companiei, Portal ar putea fi o alternativă pentru Facebook Messenger, centrat pe comunicarea prin apeluri video cu ajutorul unui dispozitiv smart, special conceptul pentru acest rol.

Programat să fie dezvăluit în cadrul conferinţei F8 ce a avut loc în luna mai 2018, Facebook Portal ar fi fost amânat din pricina scandalului Cambridge Analytica, vizând deturnarea alegerilor din Statele Unite în anul 2016 folosind campanii de publicitate orchestrate de Rusia. Lesne de înţeles, prezentarea unui gadget prevăzut cu cameră video şi capabil să te filmeze în propria locuinţă nu ar fi „căzut” bine în mijlocul unui scandal axat pe tema prelevării de date care încalcă intimitatea utilizatorilor Facebook.

Cu preţ estimat în jurul sumei de 400 dolari, sau 300 dolari în cazul versiunii „lite”, dispozitivul „Portal” suportă interacţiune vocală prin serviciul Alexa şi ar oferi funcţii atractive, cum ar fi redarea de muzică şi clipuri video, asistenţă în bucătărie cu reţete de gătit, revista presei şi alte informaţii utile.

Asistat cu tehnologii AI, noul gadget este privit cu neîncredere acum, reputaţia Facebook având mult de suferit în urma scandalului ce a scos la iveală lipsa generală de preocupare faţă de modul în care sunt folosite datele utilizatorilor, colectate fără discriminare cu orice ocazie ivită.
 
Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase