Home » Lumea digitală » Facebook primeşte o nouă lovitură: Fondatorii Instagram părăsesc compania

Facebook primeşte o nouă lovitură: Fondatorii Instagram părăsesc compania

Facebook primeşte o nouă lovitură: Fondatorii Instagram părăsesc compania
Publicat: 26.09.2018
Facebook nu are un an deloc bun. În ciuda faptului că este cel mai mare serviciu de social media din lume şi deţine alte trei mari platforme de socializare foarte populare, compania nu reuşeşte să îşi revină după scandalul Cambridge Analytica. Mai grav este că în ultima perioadă, persoane importante încep să plece din companie, primul fiind Jan Koum, fondatorul WhatsApp, iar în curând acestuia i se vor alătura şi Kevin Systrom şi Mike Krieger, fondatorii Instagram.

În ciuda faptului că Facebook deţine WhatsApp şi Instagram de mulţi ani, abia anul acesta au început să apară probleme în conducerea acestor entităţi. Se pare că Facebook doreşte să modifice aceste servicii mai mult decât sunt dispuşi creatorii lor să accepte, aşa că aceştia preferă să plece din companie, decât să aplice noile reguli impuse de Facebook, scrie Go4it.

Momentan nu ştim cu certitudine ce planuri are Facebook pentru Instagram, însă Systrom şi Krieger au confirmat în mod oficial că pleacă. Aceştia nu au anunţat dacă porni o companie nouă în viitor, însă au anunţat că vor lua o pauză.

Facebook a cumpărat Instagram în 2012 pentru suma de 1 miliard de dolari în cash şi acţiuni, ceva ce la momentul respectiv era o sumă colosală. Între timp, evaluările pentru companiile din acest domeniu au crescut substanţial, WhatsApp fiind cumpărată de către Facebook cu 19 miliarde în 2014.

Instagram a reprezentat însă o cale prin care Facebook a reuşit să îşi păstreze alături publicul tânăr, atras în trecut de Snapchat, integrând funcţiile principale din Snapchat în aplicaţia de mobil a reţelei sale de socializare. Aceasta este platforma cu cea mai mare creştere din ultimii ani din portofoliul Facebook, care a reuşit să depăşească de curând 1 miliard de utilizatori activi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase