Home » Lumea digitala » Cum poţi urmări TV online, gratis pe mobil

Cum poţi urmări TV online, gratis pe mobil

09.29.2018
Cum poţi urmări TV online, gratis pe mobil
Iată câteva aplicaţii care îţi permit să vezi programe TV online pe telefonul mobil, gratuit şi fără complicaţii. Tot ce ai nevoie este o conexiune la internet bunicică şi cât mai mult trafic de date inclus.
Din fericire, problema vitezei de acces la internet este în mare parte rezolvată pentru zonele urbane, conexiunea 4G fiind suficientă inclusiv pentru a viziona programe tv live la calitate HD. Nu la fel de rapidă, conexiunea 3G poate fi de ajuns pentru vizionarea de programe TV online la calitate redusă, dar în general suficientă pentru ecranul telefonului mobil.
 
Spre deosebire de vizitele pe siteuri cu programe tv online, pe mobil nu este necesară instalarea de codec-uri sau plug-inuri dubioase, familiarul VLC fiind în general de ajuns. Cu toate acestea, nu suntem complet feriţi de ameninţarea programelor adware periculoase. Odată instalate, acestea bombardează telefonul cu reclame nesolicitate şi pot descărca alte aplicaţii infectate cu viruşi şi troieni. Prin urmare, atenţie maximă la reclamele afişate şi falsele butoane „Play” care deschid diverse link-uri externe în browserul web, acestea fiind de regulă capcane. Ca o regulă universală: nu instalaţi niciodată aplicaţii sau presupuse componente plugin care nu se regăsesc în magazinele oficiale de aplicaţii Android sau iOS.              
 
În general, când vine vorba de programe tv online, ne lovim de problema drepturilor de autor şi licenţele de transmisie pe care undii dezvoltatorii de aplicaţii tv online aleg fie ale să le ignore, sau  pun la dispozitive programe tv gratis de urmărit, dar cu multe reclame nedorite inserate peste tot. În felul acesta, vizionarea de programe TV pe telefon se transformă într-o activitate frustrantă, la finalul căruia ne putem alege şi cu ceva malware strecurat pe telefonul mobil în timp ce jonglam cu reclamele foarte insistente.
 
Din fericire există şi aplicaţii tv online de bună calitate, disponibile atât pentru Android dar şi iPhone:
 
TV online pe mobil – SeeNow
SeeNow este o aplicaţie din categoria celor „curate” numai bună pentru vizionarea de posturi tv romanesti. Susţinută de Vodafone, aplicaţia dezvoltată de o companie numită Direct One şi Samsung are o secţiune tv online gratis cu posturi româneşti şi canale de muzică, dar şi o secţiune cu emisiuni tv înregistrate, pe care le poţi revedea dacă nu ai prins transmisiunea tv live.
 
Continuarea pe Go4it.