Home » Lumea digitală » O celebră aplicaţie Android a fost înlăturată din Play Store

O celebră aplicaţie Android a fost înlăturată din Play Store

O celebră aplicaţie Android a fost înlăturată din Play Store
Publicat: 07.10.2018
Timp de mai mulţi ani, SuperSU a fost una dintre cele populare soluţii pentru root-area telefoanelor şi tabletelor cu sistem de operare Android, aplicaţia având un proces de instalare relativ simplu de parcurs şi interfaţă prietenoasă.

Doar anul trecut, Chainfire, dezvoltatorul SuperSU, anunţa lansarea unui nou website cu acces la imagini de instalare Android, acoperind o largă varietate de dispozitive. Baza de date urma să includă imagini de boot, recovery şi kit-uri pentru root-area dispozitivelor, disponibile la o simplă căutare folosind numele de model la dispozitivului. Însă lucrurile nu au mers conform planurilor, puţin timp mai târziu apărând vestea că implicarea Chainfire în dezvoltarea aplicaţiei a luat sfârşit, aceasta fiind transferată unei companii numite CCMT (Coding Code Mobile Technology LLC), scrie go4it.

Pentru o vreme, aplicaţia a continuat să fie disponibilă pentru download, chiar dacă lipsa actualizărilor lăsa nerezolvate problemele de compatibilitate cu versiunile mai noi de Android.

Fără un anunţ oficial, aplicaţia SuperSU a dispărut din magazinul Google Play, confirmând ceea ce mulţi bănuiau deja: noul proprietar CCMT nu avea nicio intenţie să continue dezvoltarea aplicaţiei. Chiar dacă devine tot mai puţin folositor, ultimul build SuperSU continuă să fie distribuit prin canale neoficiale, cum ar fi site-uri specializate in modificarea telefoanelor cu Android, putând fi instalat fără probleme pe dispozitive de generaţie mai veche.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase