Home » Lumea digitală » Ochelarii inteligenţi ai viitorului. Costă o mie de dolari şi îţi proiectează pe lentile toate notificările din telefon

Ochelarii inteligenţi ai viitorului. Costă o mie de dolari şi îţi proiectează pe lentile toate notificările din telefon

Ochelarii inteligenţi ai viitorului. Costă o mie de dolari şi îţi proiectează pe lentile toate notificările din telefon
Publicat: 25.10.2018
Un start-up canadian a creat prima pereche de ochelari inteligenţi ce pot fi purtaţi de zi cu zi. Deşi crearea unor astfel de dispozitiv a mai fost încercată şi de companii mari, precum Google Glass sau Spectacles deţinuţi de Snapchat, ochelarii nu au ajuns să fie utilizaţi de marea masă. Însă o nouă linie de ochelari high-tech numită Focals ar putea aduce filmele SF în realitate.

Preţul ochelarilor Focals începe de la 1.000 de dolari şi sunt valabili pentru precomandă, iar primele livrări vor fi efectuate la sfârşitul lui 2018. Conform Mail Online, ochelarii au un aspect obişnuit, fiind construiţi din polimeri de înaltă calitate şi vin într-o varietate de culori şi forme. 

De asemenea, consumatorii pot alege dacă doresc lentile cu dioptrii sau fără. La prima vedere, utilizatorii nu vor sesiza tehnologiile futuristice ce au fost montate. Aceştia au un ecran holografic amplasat în interiorul lentilei pe care doar purtătorii îl pot vedea. „Designul minimalist permite utilizatorilor să vadă ce se întâmplă în lumea lor digitală fără a fi nevoiţi să îşi mute privirea”, a declarat compania North. Un mic proiector ce este localizat în interiorul ochelarilor furnizează informaţii pe lentilele din faţa ochilor tăi. Şi alţi dezvoltatori au această tehnologe, însă fie este mult prea greoaie, iar imaginile holografice au o calitate scăzută. 

CEO-ul North, Stephen Lake, a declarat că firma sa a descoperit o soluţie. „Încercările anterioare pentru amplasarea acestui mic ecran LCD nu permitea o calitate excepţională. Nu au reuşit să creeze componente suficient de mici pentru a fi integrate în ochelarii obişnuiţi”, a declarat Lake. 

Ecranul permite purtătorului să navigheze prin notificări cu ajutorul telefonului. Astfel pot fi verificate mesajele primite, vremea în timp real, diferitele programări din calendar şi pot chiar comanda un Uber. De asemenea, modul „nu deranjaţi” poate fi activat pentru a opri orice tip de notificare. 

Dispozitivul se poate conecta la smartphone-uri Android sau iOS prin intermediul unei conexiuni Bluetooth.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase