Home » Lumea digitală » HP a venit cu primul său mouse care permite autentificarea în Windows folosind amprenta

HP a venit cu primul său mouse care permite autentificarea în Windows folosind amprenta

HP a venit cu primul său mouse care permite autentificarea în Windows folosind amprenta
Publicat: 01.11.2018
Numit sugestiv HP USB Fingerprint Mouse, noul periferic dispune de senzor biometric instalat în zona suportului pentru palmă.

Perifericele pentru PC şi laptopurile echipate cu tehnologii de autentificare biometrică nu sunt ceva nou, însă faptul că majoritatea sunt etichetate mai degrabă ca fiind adresate clienţilor business şi taxate suplimentar a împiedicat răspândirea mai amplă. În timp ce senzorul de amprente este dotare standard pe aproape orice smartphone modern, utilitatea sa este în mare parte ignorată de producătorii de periferice PC, scrie go4it.

Deşi rămâne cu eticheta de periferic pentru activităţi de birou, HP USB Fingerprint Mouse ar putea fi suficient de performant şi pentru pasionaţii de jocuri PC. Mouse standard cu trei butoane şi conectare USB, acesta dispune de funcţie “hyper-fast scrolling” pentru derularea rapidă a documentelor şi un senzor lase de înaltă performanţă.

Designul de tip ambidextru este potrivit pentru ambele mâini, fapt care nu poate să-i bucure pe cei care au dificultăţi în găsirea unui mouse bun şi pentru stângaci.

Compatibil cu protocolul de autentificare Windows Hello, perifericul păstrează amprentele scanate în formă criptată folosind un chip de memorie flash, comunicând PC-ului doar instrucţiunea admis/respins. Astfel, este eliminată posibilitatea ca semnăturile de amprente să fie interceptate şi folosite, spre exemplu, la autentificarea altor dispozitive.

Mouse-ul HP USB Fingerprint Mouse este listt pe site-ul HP cu preţul de 49 dolari.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase