Home » Lumea digitală » Delta Dunării se vede şi pe Street View

Delta Dunării se vede şi pe Street View

Delta Dunării se vede şi pe Street View
Publicat: 01.11.2018
Începând cu această săptămână, peisajele Deltei Dunării pot fi explorate şi cu ajutorul Street View pe Google Maps, oricine dispune de o conexiune la internet putând descoperi această destinaţie turistică.
Delta este prezentă cu toate frumuseţile ei, de la rute navigabile la lacuri şi canalele acoperite de vegetaţie, de la păsări şi floră, la arhitectură locală şi sate înconjurate de ape. In total, sunt acoperiţi peste 1500 de kilometri de canale şi drumuri, scrie Go4it
 
Exploratorii virtuali pot admira pelicanii care îşi iau zborul de pe Canalul Trofilca, un canal mic, care şerpuieşte printr-o pădure inundată, mlaştini şi lacuri. Mai apoi poate se poate plimba pe canalul Şontea, printre viţa de vie sălbatică, şi pe sub sălciile care atârnă deasupra canalului Rădăcinos, creând un tunel de vegetaţie spectaculos. Câteva click-uri mai încolo peisajul se schimbă: un lac cu nuferi, stârci, egrete şi pelicani. Iubitorul de păsări poate vedea cormoranii care se hrănesc pe Lacul Puiu sau poate „da o fugă” pe Laguna Sacalin. Pe uscat, poate explora arhitectura tradiţională din Deltă în localitatea Letea sau se poate plimba pe străduţele înguste din Mila 23. La final, ajungem pe plaja sălbatică din Sf. Gheorghe sau putem încheia cu o vedere panoramică din vârful vechiului far din Sulina.
 
Proiectul de preluare a imaginilor din Delta Dunării a fost realizat cu ajutorul echipei WWF România, care a parcurs Delta în lung şi în lat cu trekkerul Google în spate, pe bicicletă, pe barcă sau cu căruţa, cu sprijinul localnicilor. Operaţiunea de preluare a imaginilor s-a desfăşurat pe parcursul lunii iunie 2018.
 
Mai multe locuri şi informaţii pot fi descoperite în galeria dedicată Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării de pe pagina centrală Street View.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase