Home » Lumea digitală » Îmbunătăţiri majore la tastatura Gboard pentru dispozitive cu Android

Îmbunătăţiri majore la tastatura Gboard pentru dispozitive cu Android

Îmbunătăţiri majore la tastatura Gboard pentru dispozitive cu Android
Publicat: 16.11.2018
Google continuă să extindă folosirea tehnologiilor AI, atingând de această dată aspecte care ţin de funcţionarea tastaturii Gboard pentru Android.

Deja o alegere foarte populară, tastatura Gboard pentru Android ar urma să devină şi mai performantă cu ajutorul tehnologiilor AI. Începând de astăzi, utilizatorii Gboard vor fi asistaţi prin inserarea automată a celor mai potrivite animaţii GIF, emoji sau stickere, selectate folosind algoritmi de inteligenţă artificială. Practic, nu trebuie decât să scriem, animaţiile potrivite fiind selectate în mod automat. Pentru a beneficia de această funcţionalitate este de ajuns să activăm simbolul „trimitere” apărut în dreptul animaţiei respective, scrie go4it.

Deocamdată, sistemul este limitat la o selecţie restrânsă de stickere şi emoj-uri considerate sigure pentru folosirea în sesiunile de chat, însă pe măsură ce algoritmii Ai sunt perfecţionaţi va creşte şi repertoriul de animaţii disponibile.

Potrivit Google, noua funcţionalitate este disponibilă doar cu tastatura Gboard comutată în modul pentru limba engleză, suportul urmând să fie extins treptat pentru a cuprinde şi alte limbi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase