Home » Lumea digitală » Facebook recunoaşte! A angajat o firmă să-l atace pe George Soros

Facebook recunoaşte! A angajat o firmă să-l atace pe George Soros

Facebook recunoaşte! A angajat o firmă să-l atace pe George Soros
Publicat: 23.11.2018
Facebook a recunoscut miercuri că un director executiv a angajat o firmă de relaţii publice pentru a-l ataca pe George Soros şi a submina criticii companiei prin asocierea lor cu filantropul american, informează The Guardian.

Elliot Schrage, şeful departamentului de comunicaţii şi politică al Facebook, şi-a asumat responsabilitatea pentru angajarea companiei Definers Public Affairs într-un memoriu întocmit de TechCrunch şi ulterior publicat pe un blog blog în ajunul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei din SUA, potrivit Mediafax.

„Le-am cerut să caute informaţii referitoare la George Soros ? Da.”, se arată în memoriu.

Schrage a explicat că lucrarea cu privire la Soros a avut două direcţii. După ce Soros a caracterizat Facebook şi Google drept „o ameninţare la adresa societăţii „, într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, în ianuarie 2018, Facebook i-a cerut lui Definers să efectueze cercetări pentru că „dorea să determine dacă acesta a avut o motivaţie financiară”.

Mai târziu, când o nouă organizaţie numită Libertatea de pe Facebook a apărut ca un critic al practicilor de confidenţialitate ale companiei, Defers „a aflat că George Soros finanţează mai mulţi membri ai coaliţiei” şi „a pregătit documentele pe care le-a distribuit presei pentru a arăta că aceasta nu a fost doar o mişcare spontană la nivel local „, a scris Schrage.

Atât Mark Zuckerberg, cât şi Sheryl Sandberg au negat că ar fi avut cunoştinţă de angajarea firmei în comentariile adresate presei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase