Home » Lumea digitală » România nu este pe lista ţărilor unde internetul mobil este mai rapid decât cel Wi-Fi, ceea ce poate fi lucru bun

România nu este pe lista ţărilor unde internetul mobil este mai rapid decât cel Wi-Fi, ceea ce poate fi lucru bun

România nu este pe lista ţărilor unde internetul mobil este mai rapid decât cel Wi-Fi, ceea ce poate fi lucru bun
Publicat: 27.11.2018
Potrivit unei analize publicată de OpenSignal, o companie specializată în catalogarea reţelelor de comunicaţii wireless, în 33 de ţări din regiuni ca Europa, Africa, America Latină şi Orientul Mijlociu viteza de acces la internet este mai bună prin conexiunile LTE de internet mobil decât prin reţelele Wi-Fi.

În general, este tentant să credem că performanţele reţelei Wi-Fi din propria locuinţă sunt uşor de replicat şi în alte locaţii, încât conectarea la hotspot-uri publice să fie mai avantajoasă decât folosirea conexiuni LTE a telefonului. Până la urmă, reţeaua de internet fix pe care se bazează orice hotspot Wi-Fi este mai stabilă şi rapidă decât cea mobilă. Nu neapărat.

În unele ţări, reţeaua de internet mobil este mult mai nouă decât infrastructura de internet fix, cea din urmă adaptată pentru vremuri în care accesul la internet de mare viteză era considerat un lux. Drept consecinţă, accesul la internet broadband rămâne fie prea scump, sau nu este posibil din cauza infrastructurii supraaglomerate. Puţine şi conectate la reţele prea încărcate, hotspot-urile Wi-Fi oferă slabă consolare în ţări unde infrastructura de acces la internet nu ţine pasul cu vremurile, însă nici reţelele de internet mobil nu sunt mai atractive. Profitând de slaba concurenţă din partea reţelelor fixe, operatorii telecom pot impune tarife piperate pentru serviciile de internet mobil, fapt ce limitează numărul de utilizatori şi evită congestionarea reţelei.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase