Home » Lumea digitală » Oamenii bogaţi îşi pot proteja casele cu drone. Inovaţia este însă îngrijorătoare dintr-un anumit punct de vedere

Oamenii bogaţi îşi pot proteja casele cu drone. Inovaţia este însă îngrijorătoare dintr-un anumit punct de vedere

Oamenii bogaţi îşi pot proteja casele cu drone. Inovaţia este însă îngrijorătoare dintr-un anumit punct de vedere
Publicat: 16.12.2018
Casele mari ale viitorului pot fi păzite de drone defensive de ultimă generaţie. Acesta este proiectul firmei de securitate Sunflower Labs, care vine cu două noi produse: detectorii Sunflower (floarea soarelui) şi dronele Bee (albină).

Senzorii Sunflower pot detecta vibraţiile cauzate de paşii intruşilor, iar dronele cu patru motoare Bee vor captura intruşii pe video, conform The Verge.

Sunflower Labs va oferi un serviciu pentru rezidenţii bogaţi ai Californiei în valoare de câteva sute de dolari pe lună pentru acest sistem de securitate, conform precizărilor lui Alex Pachikov, CEO-ul companiei.

Probabil, pe viitor, dacă sistemul are succes, vor fi create şi versiuni mai ieftine pentru o categorie mai largă de populaţiei, scrie Futurism.

Având în vedere legislaţia impusă de Federal Aviation Administration, nu poţi zbura cu o dronă cu cameră video deasupra oamenilor care nu ştiu şi nu doresc să fie filmaţi. De aceea, acest sistem este destinat numai persoanelor care au propriul lor teren, pe care îl poţi filma în voie.

Totuşi, datele culese de camere ajung într-un sistem de stocare de tip ”cloud” pentru a informa părţi terţe (companii de securitate) care să ajute proprietarii. Aşadar, sistemul implică unele probleme de încălcare a intimităţii. Ce persoane ar dori ca imagini cu propria locuinţă şi tot ce se întâmplă pe lângă şi eventual în ea să ajungă într-o astfel de bază de date?

Însă, cel puţin deocamdată, Sunflower Labs nu pare pusă pe vânzarea datelor utilizatorilor, dar lucrurile se pot schimba.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Primul atac cu roiuri de drone din istorie a lovit o bază militară a Rusiei

Chinezii au inventat PRIMA dronă care poate transporta oameni – VIDEO

Ultima invenţie a companiei Amazon poate face ca dronele să răspundă strigatului sau fluturării mâinii

Drona subacvatică a lui Putin! Are o putere nucleară de două megatone şi ar putea distruge porturile vestice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase