Home » Lumea digitală » iPhone-urile, interzise în China. Qualcomm a câştigat primul proces

iPhone-urile, interzise în China. Qualcomm a câştigat primul proces

iPhone-urile, interzise în China. Qualcomm a câştigat primul proces
Publicat: 13.12.2018
Războiul dintre Qualcomm şi Apple continuă. Producătorul de procesoare a reuşit să înscrie o primă victorie împotriva producătorului de smartphone-uri în China.

Tribunalul din Fuzhou a decis să interzică comercializarea modelelor mai vechi de iPhone pe teritoriul Chinei, Acestea ar încalca două brevete pentru care nu sunt plătite licenţe. Hotărârea nu afectează însă cele mai noi modele din gamele iPhone XS şi XR.

Deşi această decizie nu va avea efect imediat, Apple pornind deja o procesul de apel în China, victoria Qualcomm pe termen scurt este cel puţin interesantă. După cum afirmă reprezentanţilor Apple, cele două brevete menţionate în tribunal nici măcar nu au fost menţionate anterior, întreaga dispută pornind de la licenţe pe care Apple a refuzat să le plătească, care făceau referire la tehnologii de încărcare şi conectare la reţelele telecom, care acopereau o plajă prea mare de tehnologii, indiferent dacă hardware-ul Qualcomm era sau nu utilizat în dezvoltarea de dispozitive.

Motivul pentru care Apple a pierdut în prima instanţă este faptul că echipa sa legală nu era pregătită pentru astfel de acuzaţii. Cele două brevete au la bază modificarea şi redimensionarea fotografiilor şi gestionarea aplicaţiilor folosind un ecran tactil. Brevete sunt extrem de generaliste şi ar putea fi folosite pentru a taxa toţi dezvoltatorii de smartphone-uri din lume.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase