Home » Lumea digitală » Patru persoane au decedat, în 2018, deoarece ascultau muzică la căşti în timp ce încărcau telefonul

Patru persoane au decedat, în 2018, deoarece ascultau muzică la căşti în timp ce încărcau telefonul

Patru persoane au decedat, în 2018, deoarece ascultau muzică la căşti în timp ce încărcau telefonul
Publicat: 17.12.2018
Există un risc foarte mare pentru cei care preferă să încarce telefonul în timp ce ascultă muzică la căşti: electrocutarea. În 2018, patru persoane au murit electrocutate prin căştile telefonului în timp ce era conectat la priză.

Cel mai recent caz de acest gen a avut loc în Rembau, Malaezia. Mohd Aidi Azzhar Zahrin, un tânăr de 16 ani, a fost găsit pe podea decedat. Sângele îi curgea din urechi, pe lângă căştile pe care el purta, care erau conectate la un telefon care era în priză. Băiatul avea semne de arsuri în jurul urechii stângi, autopsia confirmând că a decedat în urma electrocutării. După cum afirmă fratele său, cablul de încărcare al telefonului l-a curentat şi pe el când a încercat să îl atingă, sugerând că acesta a fost motivul din cauza căruia a avut loc această tragedie.

În februarie, în Brazilia, Luzia Pinheiro de 17 ani a fost găsită pe podea cu căşti în urechi conectate la telefon, plasticul căştilor topindu-se din cauza unui şoc electric foarte puternic. În luna mai, o femeie de 46 de ani din Kanathur, India, a fost electrocutată în somn, după ce a adormit cu căştile în urechi şi cu telefonul la încărcat. Investigaţia poliţiei a scos la iveală un scurt circuit care ar fi putut fi cauza acestui inceident.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase