Home » Lumea digitală » Un robot-chelner a luat foc în timp ce livra mâncarea

Un robot-chelner a luat foc în timp ce livra mâncarea

Un robot-chelner a luat foc în timp ce livra mâncarea
Publicat: 19.12.2018
Proprietarii unui restaurant au ales să schimbe chelnerii cu roboţi pentru livrări. Din nefericire aceasta nu a fost o decizie bună.

Lucrurile nu au mers, însă, conform planurilor, restaurantul localizat în statul american California a ajuns subiect de ştiri după ce unul dintre „angajaţii” alimentaţi de acumulatori a luat foc chiar în timp ce livra o comandă. Se pare că problema a fost cauzată de o eroare umană, un alt angajat fiind cel care a instalat o baterie defectă. Singura veste bună este nimeni nu a fost rănit, robotul incendiat se afla pe stradă la momentul incidentului.

Incidentul este similar cu cele raportate la telefoanele Galaxy Note 7 în anul 2016, fiind afectate de un defect al acumulatorilor Li-Ion.

Dronele computerizate, gestionate de un startup numit Kiwi, au primit deja actualizări software care ar trebui să prevină noi incidente legate de funcţionarea acumulatorilor. Noua versiune de firmware monitorizează îndeaproape parametrii de funcţionare ai acumulatorilor şi stopează eventualele incidente înainte ca situaţia să devină periculoasă, afirmă compania.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase