Home » Lumea digitală » Tot mai multe ţări se distanţează de Huawei din cauza posibilelor legături cu guvernul chinez, dar nu şi Germania

Tot mai multe ţări se distanţează de Huawei din cauza posibilelor legături cu guvernul chinez, dar nu şi Germania

Tot mai multe ţări se distanţează de Huawei din cauza posibilelor legături cu guvernul chinez, dar nu şi Germania
Publicat: 19.12.2018
Tot mai multe ţări şi companii doresc să se distanţeze de tehnologiile Huawei pentru modernizarea reţelelor telecom la standardul 5G, dar există mici speranţe pentru producătorul chinez. SUA, Japonia, Marea Britanie, Australia şi alte câteva ţări din Europa au refuzat implicarea Huawei în punctele critice ale infrastructurii telecom. Germania pare, însă, să meargă pe altă cale. De cealaltă parte Cehia pare să se alinieze la discursul din ultima perioadă: nu se poate avea încredere într-o companie care ar avea legături cu guvernul chinez.

Vestea bună pentru Huawei este că BSI, Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiilor din Germania, consideră că nu este cazul, cel puţin acum, ca echipamentele Huawei să fie interzise. „Pentru astfel de decizii serioase precum interzicerea anumitor echipamente, sunt necesare dovezi”, a afirmat Arne Schoenbohm, şeful acestei instituţii. Se pare că agenţia sa nu a găsit nimic în operaţiunile sau echipamentele companiei din Germania care să ducă la astfel de concluzii.

Ronja Kniep, expert în securitate telecom, a afirmat pentru France-Presse că „este greşit să sugerezi că grija referitoare la spionajul chinez este nefondat şi că este uşor de depistat”. Mai mult, acesta a precizat: „chiar dacă Huawei nu are o relaţie oficială cu guvernul din China, asta nu înseamnă că serviciile secrete chineze nu folosesc compania şi tehnologia sa pentru spionaj”.

Toate cele trei mari companii telecom din Germania folosesc tehnologie Huawei. Deutsche Telekom a anunţat, însă, că investighează independent această situaţie.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase